Aripioare crocante de pui - crocante și apetisante, greu poți rezista tentației. Invelite într- crustă crocantă și moi la interior sunt un deliciu atunci când ți-e poftă de ceva bun.
Recomandat a se servi musai cu un sos lângă.
..
Potrivit cu orice ocazie, cașcavalul pane este opținea perfectă pentru o masă cu familia sau cu prietenii.
Ingrediente: cașcaval, făină, lapte, ouă, pesmet, ulei
Cantitate recomandată pentru 3 - 4 persoane
..
Ceafa de porc este un preparat cunoscut de toți, dar bucătarii noștri au o rețetă specială pentru acest produs. Marinează ceafa într-un sos cremos de pesto și o rumenesc la foc mic în cuptor, au transformat un preparat clasic într-o specialitate culinară.
Ingrediente: ceafă de porc, ulei de măsli..
Chifteluțe de năut cu coriandru și verdeață sau preparatul cunoscut și sub denumirea clasică de falafel. O variantă la îndemâna oricum de înlocuire a preparatelor din carne și o rețeta ideală pentru un preparat de post reușit.
Chifteluțe de năut cu coriandru și verdeață sunt cele mai s..
Chifteluțe din carne de porc cu sos tomat - o rețetă clasică ca la mama acasă cu un sos gros și delicios, dulce-acrisor.
Un preparat gustos și savuros care merge cu mai multe tipuri de preparate.
..
Un preparat delicios indiferent de sezon, este recomandat pentru cei care vor o masă fără carne sau pentru cei care vor să încerce o specialitate din legume și brânză.
Ingrediente: dovlecei, brânză feta, cașcaval, ouă, ulei, făină, usturoi, sare, piper, mentă, pesmet, pătrunjel
Cantitate ..
Ciupercile umplute cu legume sunt un preparat gătit după o rețetă simplă, dar foarte gustoasă. Savoarea ciupercilor în combinație cu mixul de legume vor fi perfecte pentru cei care țin post sau pur și simplu vor o masă fără carne.
Ingrediente: ciuperci, ardei, mărar, miere, morcovi, pătrunjel, pi..
Copănelele picante sunt un preparat clasic la care am adăugat un plus de aromă și condimente.Copănelele sunt preferatele celor mici, dar și a celor mari.
Ingrediente: pulpe de pui, chili, ketchup, miere, sos de soia, susan
Cantitate recomandată pentru 4 - 5 persoane
..
Costița de porc fragedă, rumenită la cuptor va fi oricând vedeta meselor în familie sau a meselor cu prietenii. Costițele servite alături de o garnitură și un sos potrivit vor transforma orice masă într-un adevărat festin.
Ingrediente: coaste de porc, vin, ceapă, cimbru, foi de dafin, ketchup, or..
Cotletul de porc cu sos de ciuperci este o specialitate din carne care va fi pe placul tuturor gurmanzilor. Carnea bine condimentată și rumenită la cuptor în combinație cu sosul aromat de ciuperci îmbină perfect gusturile și texturile.
Ingrediente: cotlet de porc, ciuperci, ceapă, lapte, pătrunje..
Crochetele din piept de pui cu salvie vor fi aperitivul perfect la orice masă cu orice ocazie. Aromate și ușor crocante crochetele sunt cel mai des alese de cei mici, dar și de cei mari.
Ingrediente: piept de pui, făină, pesmet, salvie, sare, semințe de dovleac, smântână, ulei
Cantitate recoma..
Crochetele de pui sunt un aperitiv pe placul celor mici și al celor mari. Pot fi servite reci sau calde, cu sosuri și garnituri, o gustare delicioasă pe placul tuturor.
Ingrediente: piept de pui, făină, fulgi de porumb, ouă, parmezan, sare, piper, ulei
Cantitate recomandată pentru 4 - 5 persoa..
Potrivit pentru masa de prânz și nu numai, escalopul de vită se servește cu un sos de ciuperci cu smântână, vin, muștar, sare și piper. O specialitate din carne cu sos care îmbină armonios aromele, gusturile și texturile preparatelor.
Ingrediente: pulpă de vită, ciuperci, vin, făină, muștar..
Păstrăvul este un pește vedetă pe mesele românilor, îl gătim la grătar, la cuptor cu legume sau prăjit, dar de data aceasta noi îl propunem altfel. Păstrăvul gătit în crusta aromată de ierburi este un preparat mai sofisticat care va fi un deliciu pentru iubitorii de pește.
Ingrediente: file de pă..
Vă propunem o rețetă de pește foarte gustoasă și sănătoasă. File de șalău stropit cu puțin unt, rumenit la cuptor, servit cu un sos fin de capere și vin, condimentat cu sare și piper.
Ingrediente: șalău, vin, capere, lămâie, unt, sare, piper
Cantitate recomandată pentru 3 - 4 persoane
..
Somonul este o delicatese, gustul său aparte nu are nevoie de foarte multe completări. Noi îl recomandăm și îl gătim simplu, la cuptor cu rozmarin, servit cu un sos fresh de lămâie.
Ingrediente: file de somon, lămâie, rozmarin, sare, ulei de măsline
Cantitate recomandată pentru 3 - 4 persoane
..
Friptura de porc la tavă o pregătim după o rețetă tradițională pe care o respectăm cu strictețe pentru ca vrem ca acest preparat să îți aducă aminte de gustul mâncării de acasă.
Ingrediente: pulpă de porc, vin, boia, făină, măghiran, piper, sare, ulei, usturoi
Cantitate recomandată pentr..
Inele de ceapă o garnitura interesantă pe care o recomandăm a se servi alături de o porție de fasole bătută. O combinație de gusturi care fac echipă bună împreună.
..
Lasagna este cunoscută ca fiind una dintre cele mai apreciate mâncăruri tradiționale italienești. Respectăm cu atenție rețeta pentru ca tu să ai parte de o experiență culinară autentică.
Ingrediente: carne tocată, busuioc, cașcaval, ceapă, făină, lapte, morcovi, oregano, foi de lasagna, piper, ro..
Chiar dacă pe cei mai mulți dintre noi lasagna ne duce cu gândul la tradiționalele foi de paste cu carne la cuptor, veți fi foarte plăcut surprinși de varianta vegetariană. O îmbinare perfectă de paste, legume, brânză și sos bechamel.
Ingrediente: ardei, cașcaval afumat, ceapă, ciuperc..
Legume prăjite cu sos de iaurt sunt o garnitură perfectă pentru preparatele din pui sau pește. Mixul de legume în combinație cu sosul de iaurt și usturoi vor da o savoare aparte farfuriei tale.
Ingrediente: cartofi, dovlecei, iaurt, vinete, ardei iute, vinete, ulei și usturoi.
Cantitate recoma..
Tradiționala mămăligă pripită din faină de mălai. Nelipsită atunci când îți dorești să servești un pește bun, o tochitură tradițională ardelenească sau o piftie de porc.
..
Mămăliguță cu brânză de vaci și smântână - un preparat tradițional, mămăliguță cremoasă cu brânză de vaci și smântână proaspătă. O combinație de gusturi ce-ți încântă papilele gustative.
..
Mușchiulețul de porc cu glazură de miere și ierburi este preferatul gurmanzilor. Glazura echilibrează perfect gustul acestui preparat ușor sofisticat.
Ingrediente: mușchiuleț de porc, cimbru, busuioc, miere, sare, piper, sos de soia, usturoi
Cantitate recomandată pentru 4 - 5 persoane
..
Mușchiulețul de porc cu sos de piper verde este o alegere foarte inspirată pentru un prânz, o cină sau chiar un eveniment. Condimentăm, frăgezim și rumenim bine muschiulețul de porc pe care ulterior îl asezonăm cu un sos aromat și delicios de piper.
Ingrediente: mușchiuleț de porc, lapte, muștar,..
Pieptul de curcan cu sos de migdale este o delicatese care va transforma orice masă într-un adevărat festin. Prânzul, cina sau orice evenimet pe care îl ai va arăta altfel cu acest preparat.
Ingrediente: piept de curcan, esență de migdale, lapte, migdale, sare, piper, smântână dulce, unt
Canti..
Piept de pui copt - un preparat suculet și sațios pregatit la cuptor de către bucătarii noștri pricepuți.
Tu cu ce aleg să-l combini? Cu un piure de cartofi ? orez basmati de legume? Stai liniștit, este un preparat ce se integrează bine în mai multe combinații.
Indiferent de combin..
Fâșii din piept de pui condimentate și bine rumenite asezonate cu un sos delicios din ciuperci, zahăr brun, soia, cimbru și dafin.
Ingrediente: piept de pui, cimbru, ciuperci, făină, foi de dafin, oțet balsamic, sare, piper, sos de soia, ulei de măsline, unt, usturoi, zahăr brun
Cantitate reco..
Pieptul de pui bine condimentat și rumenit se servește cu un sos gustos din brânză cu mucegai și smântână. Preparatul este asezonat cu boabe de rodie și frunze de chivas.
Ingrediente: piept de pui, smântână dulce, brânză cu mucegai, lapte, ulei, rodie, unt, sare, piper, chivas.
Cantitate..
Pieptul de pui un sos delicios de smântână și emmentaler va fi vedeta meselor în familie și nu numai. Transforma-ți orice eveniment într-o masă festivă.
Ingrediente: piept de pui, oregano, sare, piper, ulei, brânză feta, emmentaler, lapte, smântână dulce
Cantitate recomandată pentru 3 - 4..
Pui cu mazăre - un preparat simplu dar foarte gustos ce necesită puține ingrediente. Mazărea în combinația cu puiul și cu mirodeniile alese produc în final un deliciu culinar.
..
Preparatele clasice sunt uneori cea mai inspirată opțiune pentru anumite evenimente sau mese pe care le organizăm. Alături de o garnitură de cartofi sau orez, pulpele dezosate la tavă sunt o alegere potrivită pentru un prânz sau o cină cu familia sau prietenii.
Ingrediente: pulpe de pui dezosate,..
Sărmăluțe cu păsat - o variantă ideală pentru sarmalele de post. Savuroase și gustoase sărmăluțele cu păsat sunt preferate de mulți atât în perioada de post cât și ca o variantă de înlocuire a preparatelor din carne.
..
Șnițelul vienez este răspândit azi în întreaga lume ca fiind unul dintre cele mai populare preparate. Popularitatea sa se datorează faptului că este foarte gustos și servit alături de garnitura potrivită este pe placul tuturor.
Ingrediente: piept de curcan, făină, lămâie, ouă, parmezan, pes..
Tochitură ardelenească este un preparat tradițional, ușor de preparat, un adevart deliciu. Un fel de mâncare foarte gustos și sățios, cu o aromă desăvârșită.
..
Varză a la Cluj este unul dintre cele mai vechi preparate din bucătăria ardelenească. Dacă ești din ardeal cu siguranță acest preparat nu îți este deloc străin.
..
Vinete umplute cu sos bechamel, carne tocata, cascaval si legume - un preparat grecesc, foarte gustos și cu un aspect deosebit.
Un preparat ideal pentru o masă în familie sau un deliciu pentru zilele speciale.
..
Această rețetă îmbină perfect bucățile suculente din carne de vită, legumele proaspete și sosul cremos, transformând acest preparat într-o adevărată experiență culinară.
Ingrediente: pulpă de vită, ardei, ceapă, ciuperci, foi de dafin, oțet balsamic, sare, sos chili, sos de soia, ulei, zahăr brun..
Cartofii rumeniți la cuptor cu susan sunt o garnitură potrivită pentru orice tip de carne.
Ingrediente: cartofi, boia, sare de mare, ulei, susan
Cantitate recomandată pentru 2 - 3 persoane
..
Un preparat aspectuos şi gustos, cartofii duchesse sunt o garnitură potrivită pentru multe preparate din carne, dar se potrivesc foarte bine și cu preparatele vegetariene.
Ingrediente: cartofi, sare, ulei
Cantitate recomandată pentru 3 - 4 persoane
..